İstanbul

Dünya çapında ticari ve kredi bilgi sistemleri, dış kaynak kullanımı ve kredi çözümleri konusunda uzman bir şirket olan CRIF, 2012 yılında Andrea Cinelli tarafından Milan, İtalya'da kurulmuş olan Inventia’yı bünyesine kattığını duyurdu. Inventia, sahibi olduğu Phygital 4X yazılım teknolojisi ile Digital Onboarding (Dijital Uyum Sağlama), Video Biometric Recognition (Video Biyometrik Tanıma) ve Video Collaboration (Video İş birliği) hizmetleri alanında Avrupa liderleri arasında bulunmakta.

Inventia'nın sahip olduğu teknoloji ile CRIF, kredi süreçlerine yönelik ‘Omnichannel Smart Onboarding’ platformunu son kullanıcının ‘Phygital' etkileşimi içerisindeki kullanıcı deneyimini zenginleştiren bileşenler ile güçlendirdi.

Inventia şirketi Artificial Intelligence (Yapay Zeka), Video Engagement (Video Etkileşimi), Remote Collaboration (Uzaktan İş Birliği), Identity Recognition (Kimlik Tanıma), Biometrics and Digital Signature (Biyometri ve Dijital İmza) teknolojilerini bir araya getirerek oluşturduğu ‘Phygital’ (physical + digital) deneyimi ile şirketlerin online dönüşüm oranlarını arttırmaya yardımcı olmakta, söz konusu olan mevzuat sınırlamaları veya zorlukları gösteren ürün ve servislerin satışını mümkün kılmaktadır. Inventia'nın sunduğu çözümler ticari işlemlerin güvenliğini ve hassas bilgilere erişimi ‘ID-CERT’ teknolojisi ile güçlendirmeye yardımcı olmakta. ID-CERT, Know Your Customer düzenlemelerine tamamen uyumlu iki aşamalı biyometrik sistem ile müşteri kimliğini kontrol ederek müşteri deneyimini geliştirmekte olan bir teknoloji. Bu teknolojilere ek olarak Inventia hali hazırda uluslararası öncü şirketlerin kendi sistemlerine adapte ettikleri Phygital teknolojisini mobil SIM kartların satışı ve aktivasyonlarını sağlayan bağımsız Sim-Box çözümleri ile perakende pazarına da sunmakta.

Bolonya merkezli grubun Finansal Teknoloji inovasyonu alanındaki stratejik hedefleri doğrultusunda gerçekleşen Inventia ve CRIF arasındaki ortaklık, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde önemli ticari sonuçlar sağladı.

Mevcut hesapların açılması ve finansal ürünlerin takip edilmesi amaçlı olan video tanıma süreçlerinin tanıtılması ile satış kanallarının genişletilmesine yönelik müşteriler için ana faydaların yanı sıra mobil SIM kartların aktivasyonu için biyometrik tanıma temelli sistemler aracılığı ile tanımlama gibi avantajlar da sağlanmakta. Bunların tümü sadece bir akıllı telefon veya bilgisayar aracılığı ile mümkün oluyor: her zaman, her yerde.

Bu anlaşma sayesinde, kredi kuruluşları, kamu hizmeti ve sigorta şirketleri şu ana dek sadece gecikmeli bir şekilde veya sadece şubelerde mümkün olan son kullanıcı temasları için yeni kanallar geliştirebilecek ve kendi süreçlerinin dijitalleşmesini de sağlamış olacak.

CRIF ‘Omnichannel Smart Onboarding’ platformu, müşteri tanımlama ve doğrulama düzenlemelerine uyumlu bir şekilde dijital deneyimi kolaylaştırmayı amaçlayan uçtan uca çözüm sunmak, dönüşüm oranını arttırmak, müşteri pozisyonunun oluşumunu ve sürdürülmesi için olan maliyetleri düşürmeyi amaçlamakta. Platform her ülkenin düzenlemelerine ve kanalına uygun şekilde farklı uyum sağlama yollarına olanak tanımakta ve bunların tek bir yapı altında farklı ülke çözümleri ile yönetilmesine ve üzerlerinde değişiklik yapılmasını mümkün kılmakta. Aynı zamanda, CRIF'in yatırımını yapmış olduğu güçlendirilmiş modülerite tanımlı olan süreçlerin daha sonra (örneğin düzenleme değişikleri sebebi ile) değiştirilmesine olanak vermekte, operasyonel etkileri ve ilgili maliyetleri minimuma indirirken belirli modüllerin eklenmesine veya değiştirilmesine olanak tanımakta.

Enrico Lodi, CRIF Genel Müdürü açıklamasında "Bu işlem 2018 yılında sağlanan başarılı ortaklığın doğal bir sonucu; Inventia ile olan bu başarılı birlikteliğimiz benzersiz uçtan uca ve çoklu kanal Phygital Onboarding çözümünü sunmamızı sağlamış oldu. Inventia'nın bizlere kattığı uzmanlık, sürekli gelişmekte olan kıvrak ve hızlı müşteri deneyimini oluşturan çözüm portföyümüz için büyük bir katkıda bulunacak” cümlelerine yer verdi. Inventia CEO’su ve Kurucusu Andrea Cinelli ise bu iş birliği için “IDC Fintech sıralamasında 35. sırasında bulunan CRIF'in büyüme ve yatırım stratejisinin bir parçası olarak hem İtalya'da hem de diğer ülkelerde finansal teknoloji alanında öne çıkmış olan eski ve yeni tüm şirketlere büyük ilgi gösterildi ve bunların tümü ana iş ağları ve merkezlerde mevcudiyeti ile onaylandı. Inventia'nın satın alınması, sahip olduğumuz deneyim, araştırma ve geliştirme alanındaki yatırım gücümüz, 4 kıtadaki en gelişmiş ve en rekabetçi pazarlardaki varlığımız sayesinde sadece İtalya'da değil aynı zamanda küresel pazarlarda müşterilerimize en iyi hizmeti vermek adına attığımız adımı temsil etmekte.

"Inventia'nın CRIF dünyasının bir parçası durumuna gelmesi konusunda oldukça mutlu ve gururluyum. Bu birliktelik projemizin başarılı olarak kabul gördüğünün bir göstergesidir. Ayrıca ulusal ve uluslararası gelişimimizi küresel bir oyuncunun gücü ve sağlamlığı ile hızlandırmamız için ve ‘Phygital Onboarding' çözümlerimizi CRIF eko sistemi ile dünyanın her yerinde entegre bir şekilde sunabilmemiz için büyüme anlamında büyük bir fırsat.” şeklinde açıklama yaptı.

 

INVENTIA

Andrea Cinelli tarafından Milan'da kurulmuş olan Inventia, Gartner tarafından verilen Cool Vendor için aday gösterilmiş, Digital Onboarding (Dijital Uyum Sağlama), Video Recognition (Video Tanıma) ve Customer Engagement (Müşteri Bağlılığı) çözümleri alanında lider konumda olan bir yazılım şirketidir.

Inventia, öncü banka kurumları, telekomünikasyon şirketleri, kamu hizmeti yapan kuruluşlar, otomotiv ve sigorta şirketleri gibi dünya çapında 100'den fazla müşteriye, HP, Genesys dahil olmak üzere uluslararası alanda ortaklıklara ve sayısız miktarda kayıtlı patente sahip bir şirkettir. HP ile olan iş birliği, banka şubeleri ve kamu hizmetleri dünyasında önemli dijitalleşme projelerinin gerçekleşmesini sağlamış olan küresel bir iş ortaklığı sağlamıştır.

Daha fazla bilgi için: www.inventiaID.com