İstanbul

Kredi kayıt bürosu, ticari bilgi ve kredi çözümlerinde uzmanlaşmış bir firma olan CRIF, Dun & Bradstreet Filipinler faaliyetlerinin %95,14 oranında hissesini satın aldığını duyurdu. Geriye kalan hisseler ise DBI (Dun & Bradstreet International Ltd) tarafında kalacak.

Dun & Bradstreet Filipinler, Filipinler pazarında ticari bilgi alanında on yılı aşkın süredir ihtiyaçları karşılamakta, ülkenin öncü kurumsal firmaları ile tanınmış küçük ve orta ölçekli firmaları müşteri portföyünde bulundurmakta.

2009 yılında İtalya faaliyetleri ve daha sonrasında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Vietnam faaliyetlerini satın almasından bu yana Dun & Bradstreet şirketi ile iş ortağı konumuna sahip olan CRIF, Filipinler faaliyetleri ile bu ilişkiyi bir adım daha öteye götürmekte. Satın alma CRIF'in ticari ve kredi bilgi, risk yönetimi çözümleri alanındaki lider konumunu, 240 milyondan fazla şirket kaydına sahip veri tabanı ve 30.000'den fazla veri kaynağı sayesinde Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) bölgesinde dah da güçlendirecek.

CRIF, 2013 yılından bu yana Manila'da bulunan kurumsal ofisi ile Filipinler'de, Uzak Doğu ülkelerinde ise Singapur Cumhuriyeti, Malezya, Çin, Hindistan, Hong Kong, Vietnam ve Tayvan'da faaliyet göstermekte. Dun & Bradstreet Filipinler şirketinin satın alınması son yıllarda yapılmış olan artan yatırımlar ve Güneybatı Asya pazarlarına ve aynı zamanda uluslararası müşterilere daha iyi bir katma değere sahip hizmet ve ürünleri sunma amacına sahip CRIF'in küresel stratejisinin bir parçası durumunda.

Buna ek olarak, CRIF'in karar destek sistemleri ve yazılım çözümlerinin Dun & Bradstreet şirketinin veri ve risk yönetimi çözümleri ile birleşmesi küresel müşterilerin mevcut ticari işlemlerini etkili ve yenilikçi bir şekilde optimize etmeye yardımcı olacak ve Asya'da bulunan diğer ülkeler ile ilişkileri güçlendirecek.

Dun & Bradstreet Filipinler Başkan Vekili ve Genel Müdür Cris Matunan açıklamasında “Yaptığımız her şey şirketlerin en değerli iş ilişkilerinin veri üzerinden büyümesine yardımcı olma temeline sahiptir. Bu, tedarik zinciri esnekliğinin geliştirmek olabilir, şirket risklerinin hafifletilmesi olabilir veya satışları hızlandırmak olabilir- müşterilerimiz için sürdürülebilir büyüme için fırsatlar oluşturmak bizlerin en büyük önceliği. Bu sebeple CRIF ailesine katılıyor olmamız oldukça heyecan verici. Bu ilişki aracılığı ile oluşturduğumuz sinerji faaliyet alanımızı genişletecek, teknoloji gelişim oranını arttıracak ve çalışanlarımız, müşterilerimiz ve stratejik ortaklarımızın büyük ölçüde yararlanacakları daha gelişmiş analizleri mümkün kılacak.” cümlelerini kullandı.

CRIF Asya Genel Müdürü olan Lamberto Barbieri ise açıklamasında: “Küresel stratejimiz değer önermemizi güçlendirmek için yeni sinerjiler geliştirmek ve bulunduğumuz her pazar içerisinde müşterilerimize en iyi yerel ve küresel veriyi sunmamızı temel almaktadır". CRIF Başkanı Carlo Gherardi ise “CRIF'in bölgede sahip olduğu gücü Dun & Bradstreet Filipinler şirketinin faaliyetleri ile birleştirmesi artacak olan çapraz pazar hizmetlerimiz ile müşterilerimize büyüme ve yenilikler konusunda daha fazla yardımcı olmamızı sağlayacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

CRIF Asya Genel Müdürü Lamberto Barbieri birleşmeyi “CRIF Filipinler kredi pazarında 2013 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan ve 2016 yılında Credit Information Corporation (CIC) tarafından Özel Erişim Kuruluşu lisansına sahip olmuş bir şirkettir. Bu satın alma ile bölgede sahip olduğumuz duruşu güçlendirecek, ülkenin sahip olduğu olumlu büyüme hedefi avantajını kullanacak ve risk yönetimi ve karar destek çözümlerimiz sayesinde karlılıklarını arttırma konusunda yardımcı olacağımız organizasyonlar ile varlığımızı genişleteceğiz.” şeklinde yorumladı.

 

Dun & Bradstreet Filipinler Hakkında

Dun & Bradstreet Filipinler yirmi yıla yakın bir süredir pazarda faaliyet göstermektedir. Amiral gemisi olarak nitelendirilen ve 2013 yılında tanıtılmış platformları olan VIA, ülke içerisinde tedarikçi ön yeterliliği konusunda lider konumdadır. Ülkenin en iyi 68 büyük şirketi ticari ilişkiler öncesi 15.000'den fazla tedarikçiyi VIA aracılığı ile izlemektedir. Platform VIA aracılığı ile 30.000'den fazla iş ilişkisine olanak tanımıştır.

D&B sunduğu hizmetler içerisinde aynı zamanda kredi risk yönetimi, satış ve pazarlama çözümleri, ana veri yönetimi ve istihdam doğrulama gibi hizmetlere de yer vermektedir. Filipinler veri tabanında bulunan 600.000'den fazla şirket ile D&B, yerel pazara iş enformasyonu konusunda güvenilir bir hizmet sağlamıştır.