İstanbul

 

Dünya çapında kredi kayıt bürosu, ticari bilgi ve kredi risk çözümleri konusunda uzman olan CRIF, yaptığı açıklamada Dun & Bradstreet Vietnam'ın tüm hisselerini satın aldığını açıkladı.

CRIF, 2009 yılında İtalya ve sonrasında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır faaliyetlerini satın almasından bu yana Dun & Bradstreet şirketi ile Worldwide Network (WWN) iş ortağı konumuna sahip. Bu satınalma ile Vietnam ve çevresinde bulunan Brunei, Laos, Myanmar ve Kamboçya pazarları da kapsanmış duruma gelecek. Satın alma CRIF'in ticari bilgi ve risk yönetimi çözümleri alanındaki lider konumunu Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) bölgesinde de güçlendirecek.

CRIF, PCB Investment JSC tarafından, kredi kayıt bürosunun geliştirilmesi konusunda stratejik ortak olarak tercih edildiği 2010 yılından bu yana Vietnam'da güçlü bir müşteri portföyüne sahip konumda. 2017 yılında CRIF, PCB içerisindeki konumunu güçlendirmiş ve hisse yüzdesini %53,1'e yükseltmişti.

Dun & Bradstreet Vietnam şirketinin satın alınması son yıllarda artan yatırımlar ve Güneybatı Asya pazarlarına ve aynı zamanda uluslararası müşterilere daha iyi bir katma değere sahip hizmet ve ürün sunma amacına sahip CRIF'nin küresel stratejisinin bir parçası. CRIF ve iştirakleri tarafından dünya çapında sunulan hizmetler, gelişmiş çözümler ve IT esnekliği açısından artan pazar taleplerine daha etkili yanıt verebilmeyi sağlayacak. Buna ek olarak, CRIF'in karar destek sistemleri ve yazılım çözümlerinin Dun & Bradstreet şirketinin veri ve risk yönetimi çözümleri ile birleşmesi küresel müşterilerin mevcut ticari işlemlerini etkili ve yenilikçi bir şekilde optimize etmeye yardımcı olacak ve Asya'da bulunan diğer ülkeler ile ilişkileri de güçlendirecek.

CRIF CEO'su ve Başkanı olan Carlo Gherardi açıklamasında şu cümleleri kullandı: “Bu anlaşma sayesinde dünyada hızla büyüyen ekonomilerden birindeki konumumuzu güçlendirme hedefine erişmiş olduk. CRIF'in bölgede sahip olduğu gücü Dun & Bradstreet Vietnam’ın faaliyetleri ile birleştirmesi ile ASEAN ülkelerinde gelişme ve yenilikler için daha büyük fırsatlar oluşturmayı, ulusal ve uluslararası müşterilerimize sunduğumuz çapraz pazar hizmetlerimizin daha da artmasını sağlayacaktır."

CRIF Asya Genel Müdürü olan Lamberto Barbieri ise açıklamasında: “Küresel stratejimiz değer önermemizi güçlendirmek için yeni sinerjiler oluşturmak ve bulunduğumuz her bir pazar içerisinde müşterilerimize en iyi yerel ve küresel veriyi sunmamızı temel almaktadır. Risk değerlendirme ve karar yönetimi çözümlerimiz sayesinde Asya'da bulunan şirketler, içerisinde bulundukları karmaşık ve mücadele isteyen pazar ortamında ticari ortaklarını daha büyük bir güven ile yöneterek kârlılıklarını arttırabilecekler." cümlelerini kullandı.