Kredi bilgi ürünleri ve çözümleri alanında Avrupa’nın pazar lideri olan CRIF, dünyanın dört bir yanındaki müşterileri için stratejik planlamadan karar alma süreçlerine ve müşteri portföyünün yönetimine kadar her aşamada bankacılık ve finans, sigorta, kamu destek ve hizmet şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik karar destek modelleri ve bilgi sistemleri sağlıyor.

Dünya çapındaki yatırım stratejileri ve yerel pazarda büyüme hedefleri doğrultusunda, ticari ve kredi bilgisi, risk yönetimi çözümleri, e-ticaret, tahsilât yönetimi konularında faaliyet gösteren ve İstanbul’da yerleşik bir kurumsal şirketler grubunu bünyesine katmış olan CRIF, Türkiye’de de faaliyet alanını hızla genişletmeye devam ediyor. Ticari bilgi konusundaki pazar liderliğini Dun & Bradstreet ve Kompass Türkiye distribütörlükleri ile pekiştiren CRIF, Türkiye’de toplam 1.4 milyon Türk firmasının yer aldığı veritabanı, 80 binin üzerinde kredi derecelendirmesi yapılmış raporları ve dünya çapında 250 milyondan fazla firma bilgisi ile önde gelen firmalara, banka ve kredi sigortası kuruluşlarına hizmet veriyor.

 

“Yatırımlarımız artarak sürecek”

CRIF Türkiye CEO’su Marco Preti “Türkiye yüksek büyüme hızı ve iş potansiyeli ile öne çıkan bir ülke. Bu anlamıyla tüm inancımızla ekonomik büyümesine devam edeceğine inanıyoruz ve bu doğrultuda Türkiye’deki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2013 yılından itibaren CRIF Alacak Yönetimi şirketimiz ile de Türkiye piyasasında Alacak Tahsilatı ve BPO hizmetleri vermeye başladık. Alacak yönetimi konusunda, Türk bankacılık sektörünün %70’ini kapsayacak şekilde hizmet veriyoruz. Gelecek yıllarda da yeni ürün ve hizmetler ile Türkiye’deki varlığımızı genişletmeye ve büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

CRIF Türkiye Genel Müdürü Didem Taner ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’de toplamda 26 yıllık geçmişimize daha da güç katarak, yolculuğumuza CRIF Türkiye olarak devam ediyoruz. Kredi Yaşam Döngüsünün her aşamasına yönelik gelişmiş, bütünleşik çözümler, hizmetler sunarak; müşterilerimizin karar süreçlerine destek olarak onlar için değer yaratma misyonumuz ile yatırımlarımıza kesintisiz devam edeceğiz.”

CRIF Türkiye’nin son dört yıldaki (2016-2013) cirosal büyümesi yüzde 50’ye ulaştı, toplam çalışan sayısı ise 70’den 200’ün üzerine çıktı.

CRIF, İtalya’da 1988 yılında kuruldu. CRIF, sağladığı kredi bilgi ürünleri, hizmetleri ve çözümleri ile finansal ve ticari kuruluşlar ile tüketicilerin karar alma süreçlerine hızlı ve etkin bir şekilde destek oluyor. Bugün dört kıtaya yaygın şekilde (Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya) 50 ülkede 3 bin 300’ün üzerinde banka, kredi birliği, finansal ve finansal olmayan kuruluşa hizmet veren CRIF; Bilgi Çözümleri, Karar Destek Sistemleri, Dış Kaynak Hizmetleri ve alacak tahsilâtı alanında faaliyet gösteriyor. CRIF’in 2015 yılında toplam cirosu 390 milyon Euro olarak gerçekleşti. Özkaynakları 170 milyon Euro olan grubun dünya çapında 3 bin 400 çalışanı bulunuyor ve dünyanın önde gelen finansal teknoloji şirketlerinin sıralandığı “FinTech 100” listesinde yer alıyor.