İstanbul

CRIF, IDC FinTech 2017’de 33’üncü sırayı alarak, 2016 yılındaki yerini daha yukarıya taşıdı

14’üncüsü yapılan IDC FinTech değerlendirmesi, bir önceki yıla ait donanım, yazılım ve sunulan hizmetlerin kârlılığına dayanarak, finans teknolojilerinin büyük küresel tedarikçilerine değer biçiyor. Analiz edilen şirketler, IDC Financial Insights’a göre 2018 yılında küresel ölçekte IT giderleri 500 milyar doları bulacak olan finansal hizmetler sektörünün belkemiğini oluşturuyor.

Yıllık IDC FinTech sıralamaları, teknoloji sektöründeki gelişmiş sistemleri ve trendleri belirlemede önemli bir ölçüt olmakla birlikte, yeni operatörlere inovatif çözümler sunulmasına da yardım etmekte. IDC FinTech sıralamaları, finans kuruluşlarına stratejik planlamada ve üçüncü parti çözümlerdeki yeni yatırımların seçiminde temel bir araç sunuyor.

“Önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak en büyük zorluk, kredi yönetimi ve geliştirmesindeki kaliteyi arttırdığımızdan emin olmak. İşte bu yüzdendir ki, CRIF, her daim müşterileriyle beraber, ‘birlikte daha ileri’ bir yola girme hedefiyle, iyi performans veren çözümlerin geliştirilmesi ve tüm kredi zincirini kapsayabilen yönetim platformlarının oluşturulmasına öncelik verdi” diye konuşan CRIF Genel Müdürü Silvia Ghielmetti, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bağlamda, krediyle ilgili karar verme süreçlerini kapsayıcı bir şekilde, etkin ve zamanında yöneten ve dört farklı kıtadaki 100’den fazla önemli kredi kuruluşunda kurulumu yapılan, CRIF’in kullanıcı dostu platformu StrategyOne’ı unutmayalım. IDC FinTech sıralamasında ulaştığımız prestijli pozisyon, küresel piyasalarda kalitesiyle tanınan çözümlerimizin ve işimize olan adanmışlığımızın bir kanıtı.”