İstanbul

Bolonya (İtalya), Ocak 16, 2018– Dünya çapında kredi bilgi sistemleri, ticari bilgi sistemleri ve risk yönetimi konusunda uzman bir şirket olan CRIF'e yeni CEO'su olarak Eugenio Bonomi atandı.

Yeni CEO Eugenio Bonomi sahip olduğu 30 yıllık Accenture deneyimi ile artan sorumluluklarını başarı ile yerine getirerek Kıdemli Genel Müdür konumuna geldi ve Global Leadership Council üyesi Küresel Liderlik Konseyi'nin bir parçası oldu. Bonomi, kariyerinin erken dönemlerinde, İtalya'da, daha çok bankacılık ve sigorta sektörlerinde proje geliştirme alanında yer almış, daha sonra ise deneyimini uluslararası pazarlarda kullanmak üzere Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerde görev aldı.

Roma Sapienza Üniversitesi'nden mühendislik alanında mezun olmuş olan Bonomi, 57 yaşında, evli ve iki çocuk babasıdır. Bonomi, CRIF'nin 4 kıtada 30'dan fazla iştirake sahip olduğu küresel pazar ve aynı zamanda yerel pazardaki faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Bolonya bazlı şirket için Kurucu Başkan Carlo Gherardi önderliğinde yapılmış olan bu atamanın amacı kârlı olan mevcut büyüme çizgisini devam ettirmek ve 30 yıllık şirket geçmişinde ayırt edici bir özelliğe sahip olan 2017 yılı toplam gelirlerindeki 500 milyon euroluk hedefi aşmak olarak açıklandı.

Şirketin sunduğu katma değerli çözümlerin geniş kapsamda ve kalite odaklı şekilde pazarda varlığının güçlendirilme hedefinin yanı sıra, Bonomi'nin atanması ile CRIF'in büyümesine ve ayırt edici şekilde konumlanmasına yeni bir ivme kazandırmak hedeflenmekte.

CRIF'in mevcut küresel stratejisi korunacak; bu strateji zaman içerisinde daimî yatırımlar ile desteklenmiş, şirket alımlarını ve yeni şirketlerin açılmasını içeren planlar ile küresel pazara konumlandırmak hedeflenmiş, diğer bir taraftan ise kredi ve ticari bilgi alanı ve risk yönetimi çözümlerinde sürekli gelişme sağlanmış ve sunulan hizmetler araştırma ve yenilikler ile desteklenmiştir.

“30 yılı aşkın bir başarıya sahip, özellikle de kredi yönetimi çözümleri alanı gibi gelişmiş ve aşırı rekabete dayalı bir pazarda liderlik konumu elde edebilmiş bir şirket tarafından bu rolü üstlenmemin istenmesi benim için gurur verici bir gelişme.” şeklinde açıklama yapan CRIF’in yeni CEO'su Eugenio Bonomi şöyle devam etti:“Dünya çapında her gün müşterilerimizin ihtiyaçlarını büyük bir heves ve istek ile karşılamaya çalışan, karşılaştıkları zorluklara karşı tutku ile mücadele eden ve sunulan kaliteden ödün vermeden çalışan 4.200'den fazla çalışanın bulunduğu büyük, sağlam ve uluslararası anlamda tanınmış bir topluluğa katılıyorum. Yönetim üst kademesinin mevcut stratejiyi koruma amacına tamamen katılıyorum, CRIF'in kuruluş değerleri bu doğrultuda daha da güçlenecektir.”

CRIF Kurucu Başkanı Carlo Gherardi ise Eugenio Bonomi’nin açıklaması üzerine “CRIF’i kurmuş olduğum dönemde böylesine heyecan verici bir deneyimin başarı ve inanılmaz bir tatmin getireceğini hayal dahi edemezdim. Geride bıraktığımız 30 yıl içerisinde, benimle bu yolculukta tutku ile yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunarım, müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlara sunduğumuz çözümlerin kalitesi çerçevesinde oluşturmuş olduğumuz saygın markamız sayesinde bu pazarda yıllardır var olan oyuncular ile küresel arenada rekabet edebilecek bir şirket haline gelmemiz mümkün oldu.CRIF, şu an çok önemli boyutlara ulaşmış durumda olan bir şirket ve bu sebeple yeni ortaklıkların inovasyon ve gelişmesine yönelik stratejimize devam edebilmemiz için Eugenio Bonomi gibi kendini kanıtlamış, birlikte çalışabileceğimiz bir yöneticiyi aramıza almanın zamanının geldiğine, bununla birlikte stratejik vizyon açısından, iş kalitesinde de bizleri bir adım ileriye taşıyacak, müşterilerimize ve bizlere mutlak bir değer ve memnuniyet katacağına inanıyorum. Birlikte bir sonraki adıma.” cümlelerini kullandı.