İstanbul

Satınalma CRIF'in ticari bilgi ve karar destek çözümleri alanında bulunduğu konumu daha da güçlendirecek.

Dublin (İrlanda) ve Bolonya (Italya), Ocak 11, 2018 - Dünya çapında kredi bilgi sistemleri, ticari bilgi sistemleri ve kredi risk yönetimleri konusunda uzman bir şirket olan CRIF, İrlanda'nın önde gelen ticari bilgi sağlayıcısı firmalarından Vision-Net’i bünyesine kattığını açıkladı. Rekabetin yoğun olduğu ve çok yönlü bir pazarda faaliyet gösteren Vision-Net şirketi, İrlanda ve Birleşik Krallık içerisinde bulunan tüm şirketler hakkında kredi raporlarına ve ticari bilgiye anında erişim hizmeti sağlamakta. 1991 yılında kurulan şirket finansal hizmetler, hukuk ve muhasebe sektörlerinde yer alan, İrlanda'nın önde gelen kurumsal şirketleri, aynı zamanda borsaya kote olmuş şirketler, kamu sektörü kuruluşları, çok uluslu şirketler ve yerel KOBİ'lerin yer aldığı geniş bir müşteri portföyüne sahip.

CRIF, Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti içerisinde uzun yıllardır faaliyet göstermekte, finansal kuruluşlar, sigorta şirketleri ve diğer organizasyonlar gibi çeşitli oyuncuları yenilikçi karar destek sistemleri, analiz ve yazılım çözümleri ile desteklemektedir.

Bu satınalma ile CRIF, bölgede sahip olduğu alanı, müşterilerine sunacağı katma değerli hizmetleri ve yenilikçi çözümleri ile güçlendirmeyi hedeflemekte. Küresel alanda sunduğu hizmetler ve dünya çapında sahip olduğu deneyim ile Vision-Net şirketinin seçkinliği ve benzersiz konumunun birleşmesi ile CRIF, risk yönetimi ve iş geliştirme alanlarının da dahil olduğu daha geniş bir ürün ve hizmetler topluluğu ile müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Vision-net şirketi Genel Müdürü olan Christine Cullen, yönetim pozisyonunu ve görevini devam ettirecek. Cristine Cullen, CRIF'in yeni stratejilerinin uygulanması faaliyetlerini ve çalışmalarını CRIF'in Birleşik Krallık ve İrlanda Bölge Müdürü olan Sara Constantini ile birlikte yürütecek.

Bu satınalma sayesinde CRIF, İrlanda'da bulunan finansal kurum ve şirketlere sunacağı kapsamlı bilgi hizmetleri, know-how ile benzersiz ve güvenilir bir oyuncu durumuna gelecek. CRIF ve Vision-Net, finansal ve ticari işletmelere risk değerlendirmeleri, işlem maliyetlerinin azaltılması, yatırımlar ve pazar araştırmalarının hızlanması konusunda artık daha fazla destek sunabilecek. Müşterilerin, iş ortaklarının ve kuruluşların kredi risk profilleri ile ortakların kredibiliteleri ölçülebilecek ve herhangi bir şirket ve hissedar hakkında bilgi alınabilecek.

CRIF CEO'su ve Başkanı olan Carlo Gherardi açıklamasında: “Vizyonumuz müşterilerimize sunduklarımızı güçlendirecek ve pazar ihtiyacını öngörecek yeni ortaklıklar geliştirmek üzere oluşturulmuştur. CRIF'in sahip olduğu küresel know how ve deneyim gücü ile Vision-Net şirketinin uzmanlık alanının birleşmesi ile müşterilerimize yeni fırsatlar bulmaları konusunda yardımcı olacağız, büyüme ve yenilik alanında ise yeni olanaklar açacağız." cümlelerini kullandı.

CRIF Birleşik Krallık ve İrlanda Bölge Müdürü Sara Constantini ise açıklamasında: “Bu satınalma konusunda çok mutluyum, bunun nedeni CRIF ve Vision-Net şirketlerinin müşteriler ile sağlam ilişkiler kurmak için sunduğu hizmetleri, veri kalitesi ve güven gibi ortak değerlere ve hedeflere bağlı şirketler olmaları. Satınalma, Avrupa’daki mevcut şartlar göz önünde bulundurulduğunda, stratejik öneme sahip olduğunu düşündüğüm bir pazara bir adım daha yaklaşmamızı sağladı." cümlelerini kullandı.

Vision-net şirketi Genel Müdürü olan Christine Cullen ise şu şekilde konuştu: “Vision-net geçtiğimiz 26 yıl içerisinde İrlanda'da son derece sağlam bir temel oluşturdu ve şu an şirketimizin yeni ortağı olan CRIF'in desteği ile birlikte şirketimizin daha da büyüyeceği konusunda oldukça heyecanlıyız.

“Şirketimiz inovasyon ile yönetilmekte ve öncelikle müşterilerine yüksek kalitede hizmet vermeyi amaç edinmiş bir şirket. CRIF, dünyanın önde gelen finansal teknoloji firmalarından biri ve bundan daha da önemlisi aynı değerleri, aynı kültürü ve faaliyet alanlarımızda aynı hevesi paylaşıyor oluşumuz.

“CRIF ailesinin bir parçası olmamız Vision-net’in sunduğu ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak ve bu sayede müşterilerimiz için yenilikçi ve rakipsiz analizler sunması konusunda çok daha avantajlı bir konuma getirecektir."

Vision-net.ie Hakkında

Vision-net.ie İrlanda'da bağımsız bir ticari istihbarat sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren öncü bir şirket konumunda. İrlanda, Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık içerisinde bulunan şirketler ve yöneticiler üzerine raporlar hazırlamakta ve bunlara ek olarak detaylı analizler, araştırmalar, karar verileri ve kredi notları sağlamakta.

Vision-net.ie İrlanda'da bulunan her bir işletme ve şirkete ait detaylı ticari endeks veritabanına sahip. Bu veritabanı içerisinde güncel olarak yaklaşık 596.000 şirket ve yaklaşık 582.000 ticari unvan ve şahıs bilgisi yer almakta. Daha fazla bilgi için: www.vision-net.ie