İstanbul

CRIF UZUN VADELİ BÜYÜME STRATEJİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ticari kredi sigortası alanında dünya lideri olan Euler Hermes ve uluslararası finansal hizmetler sağlayıcısı EOS şirketi ticari bilgi hizmetleri, kredi ve yazılım çözümleri sunan ve merkezi Bolonya, İtalya olan CRIF ile Bürgel Group (Bürgel) hisse alımına yönelik anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

Ortak girişimdeki eski hisse sahipleri Euler Hermes (%50.1) ve EOS (%49.9) hisselerinin tamamını 29 Şubat 2016 itibariyle CRIF'e devretti.

Bürgel, 130 yıllık tarihi ve Almanya’da 500 kişiye yakın çalışanı ile ticari enformasyon alanında önde gelen firmalar arasında. CRIF ve Bürgel halihazırda Avusturya, İsviçre ve diğer farklı pazarlarda da iş ortağı konumundalar.

1988 yılında Bolonya, İtalya'da kurulmuş olan CRIF, 2,700 çalışanı ile dört kıtada 50'den fazla ülkede etkin durumda bulunuyor ve son yıllarda büyüme stratejisini de çeşitli pazarlarda şirketleri satın alarak sürdürüyor.

Euler Hermes Almanya CEO'su Ron van het Hof açıklamalarında “Bürgel ve çalışanları, CRIF ile, stratejik bir yatırımcı ve yeni bir yuva buldu. CRIF güçlü bir uluslararası geçmişe sahip öncü ticari enformasyon şirketlerinden biri. Bu doğrultuda Bürgel en iyi şekilde konumlandırılacak ve tüm iştirakçiler de bundan yararlanacaktır.” cümlelerini kullandı.

CRIF Kurucu Başkan ve CEO'su Carlo Gherardi ise “CRIF olarak geçtiğimiz yıllarda Bürgel ile Avusturya ve İsviçre ülkelerinde ortaklık yapmaktaydık, bu sebeple Bürgel'in CRIF ailesinin en yeni üyesi olmasından onur duymaktayız. CRIF ve Bürgel çözümlerinin entegrasyonu, müşterilerin ihtiyaçlarını daha etkili ve etkin şekilde karşılayabilmek için, benzersiz ve güçlü takım çalışması ile pazara katma değer sağlayacaktır. Bu satınalma, küresel pazarda bulunan öncü konumunu güçlendirmek adına, CRIF’in dünya çapında uygulamakta olduğu stratejisinin bir sonraki adımını temsil etmektedir.” şeklinde açıklamalarını paylaştı.

Ticari enformasyon hizmetleri, kredi bilgi sistemleri ve çözümleri alanında uzmanlaşmış olan CRIF bankalara, finansal kuruluşlara, kamu hizmetleri şirketleri ve işletmelere müşteri ilişkilerinin her bir aşamasında uzman desteğini sunmaktadır: bu hizmet, şirket devrine yönelik geliştirme stratejilerinin planlanmasından portföy yönetimi ve kredi tahsiline kadar uzanmaktadır.

 

Euler Hermes ticari kredi sigortası alanında dünya çapında lider ve ayrıca teminat, güvence ve tahsilat alanlarında saygın bir uzmandır. 100 yıldan fazla deneyimi ile Euler Hermes kurumlar arası (B2B)müşterilerine nakit ve ticari alacak yönetimini destekleyecek finansal hizmetler sunmaktadır. Sahip olduğu istihbarat ağı küresel gayri safi yurtiçi hasılanın %92'sini pazarlarda aktif olarak oluşturan küçük, orta ve çok uluslu şirketlerin kurumsal ödeyebilme yeteneğindeki günlük değişiklikleri takip ve analiz etmektedir. Merkezi Paris olan şirket 6000 kişiden fazla çalışanı ile 50'yi aşkın ülkede faaliyet göstermektedir. Euler Hermes Euronext Paris (ELE.PA) borsasına kote olmuş olan ve Standard & Poor’s ve Dagong Europe tarafından AA- notuna sahip Allianz şirketinin alt kuruluşudur. Şirket konsolide cirosunu 2014 yılında €2.5 milyar olarak açıklamış ve 2014 yılı sonunda küresel ticari işlemlerinde €860 milyar değerinde risk sigortalamıştır.

Daha fazla bilgi için: www.eulerhermes.com, LinkedIn veya Twitter @eulerhermes.

EOS Group kişiselleştirilmiş finansal hizmetler konusunda önde gelen uluslararası sağlayıcılar arasındadır. Ana faaliyet alanları ticari alacak yönetimidir. 8,500 kişiden fazla çalışan ile sahip olduğu iş gücü, 25’den fazla ülkede yaklaşık olarak 20,000 müşterisine 50’den fazla alt kuruluş aracılığı ile kişiselleştirilmiş hizmetleri ile güvence sağlamaktadır. Uluslararası iş ortakları ağı ile EOS Group müşterilerine tüm kıtalarda 150’den fazla ülkede bulunan kaynaklarını sunmaktadır. Ana hedef sektörler ise bankacılık, sigortacılık, kamu hizmetleri, telekomünikasyon ve IT şirketleri olarak belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi için: www.eos-solutions.com