İstanbul

Ekonominin çok hareketli olmadığı dönemde şirketler açısından alacak yönetiminin daha da önemli hale geldiğini belirten CRIF Türkiye Genel Müdürü Kerem Özgür Araç da alacak sigortasına önemli talep olduğunu söyledi.

Kredi sigortasının işletmelere, müşterilerinin ödeme aczine düşmesinden, borcunu vadesinde ödememesine kadar doğabilecek birçok duruma karşı güvence sunduğunu belirten Araç, "Alacak sigortası, alacak risklerine karşı kendini koruyabilen şirketlerin likiditelerini iyi yönetmenin yanında satışa daha fazla odaklanarak, yeni pazarlar ve iş hacmini artırma fırsatı yaratıyor. Devlet destekli alacak sigortasına KOBİ'lerin ilgisinin güçlü olduğunu görüyoruz" dedi.

CRIF olarak alacak yönetimi konusunda şirketlere bilgiye dayalı çözümler ürettiklerini söyleyen Araç, şöyle konuştu: "Gelişmiş istatistiki yöntemler ve know-how'a dayanan CRIF'in alacak yönetimi ve tahsili çözümleri ile şirketler, kârlılığını artırabilir ve aynı zamanda tahsilat işlemlerine ilişkin maliyetleri azaltabilir. Kişiselleştirilmiş CRIF çözümleri, tahsilat derecelendirme tekniklerini bünyesinde barındırarak, ödeme yapma kapasitesine sahip müşterilerin önceden belirlenmesini sağlıyor. Zaman içinde tahsilat etkinliğini artırabileceği stratejiler geliştirmelerine, en kârlı müşterilerini belirlemelerine olanak sağlayan CRIF çözümleri ile bu müşterilerin sadakatlerini ve iş hacimlerini artırmayı amaçlayan veriye dayalı stratejiler geliştirmelerine de olanak yaratıyoruz."